NATO se nada poboljšanju odnosa s Rusijom

NATO se nada poboljšanju odnosa s Rusijom, izjavio je 31. svibnja glavni tajnik tog vojno-političkog saveza Jens Stoltenberg na medijskoj konferenciji uoči sastanaka ministara vanjskih poslova i obrane zemalja NATO-a koji će se održati danas, 1. lipnja, u formatu videokonferencije.

 “Želimo poboljšati odnose sa susjedom Rusijom. Pa čak i ako ih ne možemo poboljšati, moramo održavati dijalog, što je još važnije kada su odnosi teški”, kazao je Stoltenberg.

Istodobno je kazao kako će pristup predstavnika Bjelorusije sjedištu NATO-a biti ograničen.

“Stalno ocjenjujemo sigurnosne mjere NATO-a. Odlučili smo ograničiti pristup bjeloruskim predstavnicima u sjedište NATO-a, uzimajući u obzir našu procjenu sigurnosnih mjera ovdje”, kazao je Stoltenberg.

Podsjećamo: NATO se negativno odnosi prema događajima u Bjelorusiji povezane s suzbijanjem prosvjeda nakon objavljenih rezultata predsjedničkih izbora u kolovozu prošle godine. NATO je također proglasio neprihvatljivim postupke Minska u svezi prisilnog slijetanja zrakoplova tvrtke  Ryanair i uhićenjem oporbenog čelnika Romana Protaseviča koji je bio među putnicima. O stanju u Bjelorusiji razgovarat će se danas na sastancima ministara vanjskih poslova i obrane zemalja NATO saveza.

 





Komentari

komentar

You may also like