Navaljni prestaje štrajkati glađu

Zatvoreni Aleksej Navaljni čije zdravstveno stanje prati sva svjetska diplomacija (i većina medija) na dnevnoj razini, najavio je prekid štrajka glađu nakon 24 dana! Nakon što je Aleksejev tim najavio da umire ipak je premješten u zatvorsku bolnicu.

Aleksejevi suradnici žalili su se da imaju ograničen ili nikakav pristup prema ovom Putinovom kritičaru. Ipak, danas su preko Instagrama objavili njegovu poruku: “Ne povlačim zahtjev da mi se dodjeli potrebni liječnik: gubim osjet u rukama i nogama i volio bih znati što mi se događa i kako da to spriječim. Kada uzmem sve u obzir, odlučujem izaći iz štrajka glađu.”

Dok je Aleksejevo zdravlje tema sastanaka na vrhu čelnika zapada i puni naslovnice zapadnih medija, u Rusiji je drugačije. Zapadni mediji pišu o vođi ruske opozicije koji je otrovan jer je preopasan za Vladimira Putina. Ruska vlada doživljava ga kao prevaranta i kriminalca koji služi zapadnim interesima. Sukladno tome, službene objave i ruski mediji ne spominju ga toliko često jer mu ne žele dati nezasluženu pozornost, a Putin je rekao da mu zdravlje ovog zatvorenika nije prvo na listi interesa. Slučajno ili ne, Navaljni prekida štrajk glađu dan nakon objave ruskog ministra Šojge da su gotove vojne vježbe blizu Ukrajine i da povlači vojnike.

Komentari

komentar

You may also like