Nema problema za američku vojnu industriju na Bliskom istoku

Sjedinjene Američke Države i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) potpisali su sporazum o suradnji u sferi obrane. On će zamijeniti postojeći sporazum, potpisan 1994. godine. Informacija je priopćena iz američkog Pentagona, uz obrazloženje, kako će novi sporazum omogućiti američkoj vojsci kvalitetnije reagiranje na niz specijalnih operacija u toj zemlji i njezinom okružju.

State Department je 12. svibnja odobrio posao o prodaji Emiratima 160 raketnih sustava „Patriot“ za iznos od 2 milijarde dolara.

Bivši savjetnik vlade u Abu Dhabiju i predavač na tamošnjem sveučilištu Abdul Halik Abdullah, u intervjuu za Al-Jazeeru od prije tjedan dana je izjavio, kako su UAE u srpnju 1994. godine potpisali Sporazum o vojnoj suradnji sa SAD-om, kojim UAE faktički pripadaju Sjedinjenim Državama.
A da Amerikanci nemaju problema s izvozom svog naoružanja na Bliski istok, ukazuje i današnja vijest sa zajedničke konferencije za novinare američkog predsjednika Donalda Trumpa i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, koji je stigao u posjet SAD-u. Tom prigodom predsjednik Trump je izjavio kako će vojno naoružanje, koje je turski čelnik zatražio, Turskoj biti dostavljeno u vrlo brzo vrijeme. Pojedinosti, o kojoj se vrsti oružja radi nisu priopćene.

 

 

 





 

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like