Nestala indonezijska podmornica pronađena kraj obale Balija

Nestala podmornica indonezijske mornarice pronađena je u obalnim vodama otoka Balija, koji je dio Malajskog arhipelaga i dio je istoimene regije u Indoneziji.

Indonezijska mornarica počela je 21. travnja potragu za podmornicom njemačke proizvodnje KRI Nanggala-402, s kojom je prekinuta komunikacija tijekom ispaljivanja torpeda u blizini otoka Bali. Na brodu su bile najmanje 53 osobe.

Indonezija je s ciljem pronalaska podmornice, za koju se pretpostavljalo da bi mogla biti na dubini od čak 700 metara, zatražila pomoć Singapura i Australije, dok je čitav niz zemalja indonezijskoj vladi ponudio svoju pomoć: SAD, Rusija, SR Njemačka, Francuska, Indija, Turska.

Danas je kineska medijska agencija Xinhua objavila da je podmornica pronađena, pri čemu se poziva na izjavu zapovjednika stožera indonezijske mornarice.

Reuters je izvijestio da su olupine broda pronađene na dubini od 850 metara, što u potpunosti isključuje mogućnost da je trup broda ostao netaknut – njegova snaga predviđena je za maksimalno poniranje do 500 metara.
Dakle, nema nade da je itko od članova posade uspio preživjeti. Čak i kad bi se dogodilo čudo, i podmornica se ne bi raspala na tolikoj dubini, mornari ne bi mogli preživjeti budući da su pričuve kisika već ionako potrošene.

 

 

Komentari

komentar

You may also like