Netanyahu: prvi ću se u Izraelu cijepiti protiv covida-19

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je u srijedu da će se prvi u zemlji cijepiti protiv koronavirusa Pfizerovim cjepivom, nakon što ga odobre izraelski i američki regulatori, prenosi Washington Post.

“Očekujem od građana Izraela da se cijepe, a kako bih to osigurao, želio bih poslužiti kao osobni primjer”, poručio je Netanyahu u zračnoj luci Ben Gurion, dok su u tu zračnu luku pristizale stotine tisuća doza cjepiva za Izraelce.

Na drugoj novinskoj konferenciji s ministrom zdravstva Yuli Edelsteinom, izraelski je premijer istaknuo da Izrael može omogućiti 60 tisuća doza cjepiva dnevno svojim građanima.

Netanyahu je kazao kako će ministarstvo zdravstva razviti “plan zelene putovnice”, po kojemu će svatko tko bude cijepljen moći to pokazati na karti ili aplikaciji, što će mu omogućiti pristup “događajima, šoping centrima i svim vrstama usluga”.

“To će također potaknuti cijepljenje i pomoći nam da brzo vratimo normalnost, jednostavno da promijenimo sliku”, dodao je Netanyahu, navodi se u vladinom priopćenju.

 





Komentari

komentar

You may also like