New York Post blokiran na Twitteru već 12 dana zbog objave priče o Bidenovom sinu

Profil konzervativnog tabloida New York Posta, koji je objavio tekstove o kompromitirajućim mailovima Huntera Bidena, sina demokratskog predsjedničkog kandidata, blokiran je na Twitteru od 14. listopada.

Mailove s laptopa Huntera Bidena New York Postu je dostavio Trumpov odvjetnik, Rudy Giuliani. Iz navedenih mailova proizlazi da je Hunter Biden ugovorio je 2015. sastanak svoga oca, tadašnjeg američkog potpredsjednika Joea Bidena, s Vadimom Požarskim, direktorom ukrajinske energetske tvrtke Burisma, da bi manje od osam mjeseci kasnije Biden izvršio pritisak na ukrajinsku vladu da smijeni tužitelja koji je istraživao Burismu. Biden je zaprijetio ukrajinskim vlastima da će zamrznuti američki zajam od milijardu dolara, ako se ne smijeni sporni tužitelj, što se naposljetku i dogodilo. U drugom mailu, iz svibnja 2014. Požarski se zahvaljuje Hunteru, koji je radio kao savjetnik u Burismi za do 50 tisuća dolara mjesečno, zbog “savjeta o tome na koji bi način mogao iskoristiti vaš utjecaj”.

Twitter je prvotno zabranio dijeljenje linka na spomenutu priču New York Posta, dok je kasnije zabrana uklonjena, ali je stavljeno upozorenje na sadržaj.

Republikanci i konzervativni komentatori ističu da Twitter utječe na politički proces, dok neki pozivaju i na razbijanje tehnoloških divova na nekoliko manjih kompanija.

“Ovo je nečuveno. Big tech manipulira političkim procesom”, objavio ne Twitteru Richard Grenell, bliski suradnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, referirajući se na blokiranje profila New York Posta.

Trumpov adut: afera Bidenova sina
Z. Meter: Trump „potapa“ Bidena njegovim nestašnim sinom

Komentari

komentar

You may also like