Nikki Haley: SAD ima pravo napadati sirijsku vojsku

Veleposlanica SAD-a u UN-u Nikki Haley, u svom govoru na Institutu za politiku čikaškog sveučilišta, izjavila je, kako Washington ne isključuje vojno riješenje sirijskog sukoba i da si on ostavlja pravo izvođenja napada na vladine snage.

Odgovarajući na pitanje, razmatraju li Sjedinjene Države mogućnost vojnih aktivnosti prema Siriji, Haley je izjavila slijedeće: „Vojno se riješenje uvjek razmatra u odnosu na bilo koju situaciju.“ Pri tom je dodala, kako se Washington „ne želi naći u središtu sirijskog sukoba“, međutim, SAD smatra nužnim učiniti sve kako bi se pomoglo sirijskom narodu prema kojem se primijenjuje kemijsko oružje.

S tim u svezi SAD nastavlja pritisak na Rusiju, kazala je dalje amerčka veleposlanica u UN-u, koja „štiti režim“ sirijskog predsjednika Bashara Assada.

Međutim, nije direktno odgovorila na pitanje, planiraju li Sjedinjene Države ponovo izvršiti napad na vojne objekte u Siriji, kako je to bilo početkom travnja prošle godine, ali takvu mogućnost nije izričito niti negirala. Haley je izjavila, kako je predsjednik Donald Trump obećao ne širiti vijesti o svojim mogućim koracima iz vojne sfere. Prema njenoj verziji, sirijska vlada u svakom slučaju zna da Sjedinjene Države mogu „poduzeti mjere“ vojnog karaktera.

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like