Njemačka će poslati 5000 kaciga u Ukrajinu nakon kritika saveznika

Njemački ministar obrane rekao je kako će Njemačka poslati Ukrajini 5000 kaciga nakon što je kritizirana dane šalje oružje unatoč prijetnji ruske invazije. Christine Lambrecht rekla je njemačkom odboru za obranu o planovima u srijedu, objavilo je ministarstvo obrane na Twitteru.

Ministarstvo je priopćilo da je Lambrecht “također jasno stavila do znanja da Njemačka jasno stoji na strani” Ukrajine. Njemački dužnosnici ranije su rekli da zemlja neće slati oružje Ukrajini, ali da će poslati mobilnu bolnicu. Stav Njemačke je udaljio Berlin od NATO-u jer su mnoge članice poslale oružje Ukrajini. Komentirajući nevoljkost Njemačke da pošalje oružje, Vitali Kličko, gradonačelnik Kijeva, optužio je Njemačku za izdaju.

Zapovjednik njemačke mornarice je morao dati ostavku nakon komentara da Putin “zaslužuje poštovanje”. Njemačka je u ponedjeljak rekla da će pomoći Ukrajini dajući joj financijsku pomoć, iako nije navela o kojem iznosu je riječ. S druge strane, Njemačka je odbila dopuštenje svojoj saveznici i članici NATO-a, Estoniji da izveze stare njemačke haubice D-30 u Ukrajinu.

Komentari

komentar

You may also like