Njemačka ministrica unutarnjih poslova optužena za manipuliranje statistikom o izbjeglicama

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser suočena je s ozbiljnim optužbama da se manipuliralo brojevima izbjeglica koje su stigle u Njemačku od početka godine, javljaju lokalni mediji u subotu, prenosi Anadolu.

Dok Faeser tvrdi da je samo 57 647 izbjeglica ušlo na njemački teritorij, savezna policija je od siječnja registrirala 101 900 stranaca.

Podaci federalne policije pokrivaju samo četiri različite regije Njemačke – Berlin, München, Pirna i Stuttgart. Statistika ministrice o broju izbjeglica koje dolaze u Njemačku od siječnja stoga je više od 40% niža od one koju je objavila savezna policija zemlje. Zapravo, smatra se da su stvarni brojevi znatno veći zbog nedostatka podataka iz drugih regija Njemačke.

Šef sindikata savezne policije Heiko Teggatz rekao je za najprodavanije njemačke novine Bild da mnogo veće brojke savezne policije “odražavaju točno ono što su mi moji kolege mjesecima govorili”. U međuvremenu je Savezni ured za migracije i izbjeglice (BAMF) od početka godine prebrojao 154 557 osoba koje su podnijele zahtjev za azil. To je čak 2,7 puta više nego što Ministarstvo unutarnjih poslova navodi u internom Izvješću o analizi migracija.

Faeser je nedavno kritizirana jer federalnoj policiji nije dostavila Izvješće o analizi migracija za listopad. Dostupni su podaci samo do rujna. Nagađa se da su u proteklih mjesec dana ponovno skočile. Faeser je prošlog mjeseca izrazila zabrinutost zbog povećanog broja migranata koji ulaze u Njemačku takozvanom balkanskom rutom. Rekla je da je to zabrinjava jer će tražitelji azila morati biti smješteni u Njemačkoj uz oko milijun ratnih izbjeglica iz Ukrajine.

Njemačka ministrica: Rusija vodi “hibridni rat” u kojem počinje koristiti izbjeglice kao oružje





 

Komentari

komentar





You may also like