Njemačka vlada objavila da ne mijenja stav o „Sjevernom toku 2“ zbog Navaljnog

Na današnjoj medijskoj konferenciji u Berlinu glasnogovornik Savezne vlade Steffen Seibert govorio je o ostavljanju mogućnosti za uvođenje novih sankcija protiv Rusije u svezi posljednjih zbivanja s tamošnjim oporbenim aktivistom Aleksejem Navaljnim koji je jučer na moskovskom sudu osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri i pol godine, umanjenu za vrijeme provedeno u kućnom pritvoru (morat će odslužiti ukupno 2 godine i šest mjeseci). O tome smo detaljnije izvijestili sinoć (vidi poveznicu ispod teksta).

Međutim, stav njemačke vlade u odnosu na projekt plinovoda Sjeverni tok 2 ostaje nepromijenjen i on je dobro poznat, kazao je pritom Seibert, odgovarajući na pitanja o vladinoj reakciji na presudu Navaljnom.

Naime, u njezinoj pozadini niz njemačkih političara opet poziva na odbacivanje ili zamrzavanje projekta Sjeverni tok 2 , dok službeni Berlin i dalje ističe kako je on gospodarski i da nije povezan s incidentom s Navaljnim, i da te dvije stvari treba promatrati odvojenu jednu od druge.

Navaljni u zatvor! Osuda Rusije od Zapada; SAD će slučaj Navaljni uzeti u obzir u odnosima s Rusijom

Komentari

komentar





You may also like