Njemačka vlada objavila program Merkeličina posjeta Putinu

Ured njemačke kancelarke Angele Merkel objavio je približan program posjeta savezne kancelarke Moskvi u petak, 20. kolovoza.

Planirani su pregovori s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, konferencija za medije i polaganje vijenaca na Grobnici nepoznatog vojnika u Aleksandrovskom vrtu ruske prijestolnice. O tome je danas izvijestio glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert.

Dvoje čelnika razgovarat će i o aktualnoj međunarodnoj agendi, uključno Afganistan i Bjelorusiju, kao i sukob u istočnoj Ukrajini.

Iz glavnog grada Rusije kancelarka Merkel otputovat će u Kijev, gdje će odati počast poginulima u ratu, a razgovarat će i s predsjednikom Volodimirom Zelenskim i premijerom Denisom Shmygalom.

Ovo su vjerojatno i posljednja službena putovanja Angele Merkel u inozemstvo u svojstvu savezne kancelarke SR Njemačke. U rujnu se održavaju redovni parlamentarni izbori čiji će rezultati odrediti i budućeg kancelara ili kancelarku te zemlje. S obzirom kako se Angela Merkel više nije željela kandidirati, ovdje se njena politička karijera i službeno završava.

 
Komentari

komentar

You may also like