Njemački Eurofighteri iznad Baltika presreli ruski izviđački zrakoplov

Njemački borbeni zrakoplovi presreli su iznad Baltičkog mora jedan ruski izviđački zrakoplov te ga ispratili podalje od njemačkog teritorija, javljaju njemački mediji u utorak.

“U blizini otoka Ruegena primijećen je jedan ruski izviđački vojni zrakoplov nakon čega su iz baze Laage pored Rostocka poletjela dva zrakoplova Eurofighter te ruski zrakoplov ispratila podalje od njemačkog teritorija”, potvrđeno je agenciji Dpa.

Nadalje je potvrđeno kako se zrakoplov “približavao njemačkom zračnom prostoru” ali da je promijenio smjer nakon polijetanja njemačkih zrakoplova. Čitav incident dogodio se još u subotu.

U međuvremenu je danska vlada na obavijesni razgovor pozvala ruskog veleposlanika u toj zemlji zbog nedavnog ulaska jednog ruskog vojnog zrakoplova u danski zračni prostor iznad baltičkog otoka Bornholma. Tom je prilikom ruski zrakoplov povrijedio i švedski zračni prostor. U intervjuu za novine Dagens Nyheter, švedski ministar obrane rekao je da nema dokaza da je kršenje povezano s trenutnim raspravama o eventualnom ulasku Stockholma u NATO, prenosi Radio Liberty.

Komentari

komentar





You may also like