Njemački politolog o mogućnosti rata: „Stanje se zahuktava!“

Rusija i Zapad došli su do vrlo opasne granice gdje se može dogoditi “nešto ne baš ugodno, pa čak i strašno”, izjavio je njemački politolog Alexander Rahr gostujući u emisiji ruskog medija Solovjev Live

Prema njegovim riječima, mediji u Njemačkoj odbijaju pratiti, analizirati i prikazivati ​​što se događa u Rusiji – na primjer, ako izvješćuju o tamošnjoj suradnji Ruske Federacije i Kine, onda to čine samo s podsmjehom.

“Kamo oni idu – ako treba, stavit ćemo ih na njihovo mjesto. Imamo jaku ekonomiju, imamo američku vojsku i imamo prave vrijednosti”, objašnjava Rahr logiku Zapada, dodavši kako ga to podsjeća na druge epohe svjetske povijesti, kada je jedna strana vjerovala da može jednostavno napasti drugu, „a svi znamo iz povijesti o posljedicama onoga što se dogodilo.”

Njemački politolog nada se kako se tako nešto više neće ponoviti, ali stanje je sada vrlo ozbiljno i još napetije. Putin nudi svoju formulu za komunikaciju sa Zapadom, novi sigurnosni sustav je jako dobar projekt, navodi dalje Rahr. No, o tome ne prenosi niti jedan medij, a sve što dolazi iz ruskih medija smatra se propagandom.

Čak i njemački generali pozivaju da poslušamo Rusiju, da se pokrene nekakav detant, ali o tome ne piše niti jedan njemački ili europski medij, kaže politolog.

Je li otvoreni sukob – rat – neizbježan? “Bojim se pričati o tome”, izjavio je Rahr, koji smatra kako je pred nama vrlo ozbiljan rasplet.





“Moramo se razumjeti, početi dijalog, ali pritisak koji sada dolazi s obje strane neće dovesti do ničega dobrog”, navodi politolog.

U Njemačkoj su, kazao je, potpuno zaboravili na Drugi svjetski rat, na postojanje nuklearnog oružja, a mladi njemački političari sa svojim “idiotskim idejama” očekuju da Rusiju “mogu slomiti gospodarske sankcije”.

 





Komentari

komentar

You may also like