Njemački šef diplomacije o plinovodu Sjeverni tok 2

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas kritizirao je eksteritorijalne sankcije SAD-a protiv plinovoda Sjeverni tok 2 i izjavio po čemu se postupci Bidenove administracije u svezi s tim projektom razlikuju od politike njezinih prethodnika.

“U našoj viziji ove sankcije, koje su eksteritorijalne, nisu u redu. U prošlosti smo o tome razgovarali iznova i iznova”, rekao je Maas za medij NTV i dodao kako će se o temi sankcija razgovarati s administracijom Joe Bidena.

“Razgovarat ćemo o tome jedni s drugima – i to je razlika ui odnosu na prethodnu vladu. Tada smo o svemu saznavali samo iz medija i nismo međusobno razgovarali”, kazao je Maas.

Istodobno, nije precizirao kada će se održati te konzultacije. Maas je napomenuo kako razumije odluku pojedinih tvrtki da se povuku iz projekta zbog prijetnje sankcijama.

O utjecaju tih događaja na završetak plinovoda Sjeverni tok 2 njemački šef diplomacije bio je suzdržan i kazao slijedeće: „Hoće li do toga doći, riješit će se u idućim tjednima i mjesecima. Sada to nitko ne može reći unaprijed.“

 





 

 

Komentari

komentar





You may also like