Nova bojna protuzračne obrane S-400 u pripravnosti u Moskovskoj oblasti

Novi bataljun raketnih sustava zemlja-zrak “S-400 Trijumf” stupio je na borbeno dežurstvo u pukovniji protuzračne obrane stacioniranoj u gradu Dmitrov u blizini Moskve, izvijestilo je u petak rusko Ministarstvo obrane, prenosi TASS.

“U petak, 28. siječnja, borbeni timovi raketnog bataljuna  koji djeluje u sastavu PZO-a Zračno-svemirskih snaga stacioniranih u Moskovskoj oblasti primio je novi komplet sustava “S- 400 Trijumf” kako bi osigurali protuzračnu obranu za Moskvu i središnju industrijsku regiju Rusije”, navodi se u priopćenju.

Trenutačno pet raketnih bojni zemlja-zrak naoružanih sustavima S-400 pružaju protuzračnu obranu Moskvi i središnjoj industrijskoj regiji Rusije u sklopu formacija protuzračne obrane Zrakoplovnih snaga, priopćilo je ministarstvo. Ruski S-400 ‘Triumph’ (NATO-ov naziv SA-21 Growler) napredni je raketni sustav zemlja-zrak dugog i srednjeg dometa koji je ušao u službu 2007. Dizajniran je za uništavanje strateških i taktičkih zrakoplova, krstarećih i balističkih projektila te hipersonično oružje, a može se koristiti i protiv kopnenih meta. S-400 može pogoditi višestruke ciljeve na udaljenosti do 400 km i na visini do 30 km.

Komentari

komentar

You may also like