Nova ljevica? Direktori Goldman Sachsa u Bidenovom tranzicijskom timu

Dvoje direktora najveće svjetske investicijske banke Goldman Sachs članovi su tranzicijskog tima Joea Bidena, kao i bivši zaposlenici jednih od najvećih konzultantskih kuća na svijetu (Boston Consulting Group i McCinsey), što će vjerojatno “razljutiti” lijevo krilo stranke, objavio je Politico.

Eric Goldstein, bivši direktor Goldman Sachsa, član je Bidenova tranzicijskog tima za ministarstvo domovinske sigurnosti, dok je također bivša direktorica Goldman Sachsa Monica Maher članica tranzicijskog tima za National Security Council. Konzultant tvrtke Boston Consulting Group Mat Hernandez je pak član tranzicijskog tima za Američku poštansku službu, dok je Josh Zoffer, bivši zaposlenik McKinseya, član tranzicijskog tima za Ured za financijsku zaštitu potrošača.

“Neka od nedavnih pojačanja vjerojatno bi izazvala protivljenje lijevog krila stranke da su bila objavljena na početku”, piše Politico.

Bidenov tim pak poručuje da su Goldstein i Maher stručnjaci za kibernetičku sigurnost

Ranije se spekuliralo da bi najistaknutiji član lijevog krila stranke i, po vlastitom priznanju, demokratski socijalist Bernie Sanders mogao biti ministar rada u Bidenovoj administraciji. Sanders je potvrdio da je zainteresiran za položaj u Bidenovoj administraciji.

Za sada je još uvijek nejasno na koji će način Biden uspostaviti osjetljivu ravnotežu između lijevog i centrističkog krila stranke, nakon što su demokrati doživjeli debakl na izborima za Zastupnički dom zbog, smatraju analitičari, prevelikog pomaka u lijevo.





Demokrati se sve više ograđuju od ljevičara: “Nemamo ludu socijalističku agendu”

 





 

Komentari

komentar

You may also like