Nova njemačka vlada mogla bi revidirati sporazume s Rusijom o „Sjevernom toku 2“

Predstavnik njemačke Savezne udruge za gospodarski razvoj i vanjsku trgovinu Urs Unkauf izjavio je u intervjuu za ruski medij Izvestia kako bi nova njemačka vlada mogla početi s revizijom posebnih sporazuma s Ruskom Federacijom o plinovodu Sjeverni tok 2 (SP-2)

“Ako stranka Zeleni dođe na vlast, bit će poteškoća s opskrbom prirodnim plinom, doći će do revizije nekih sporazuma. No čak i ako Zeleni ne završe na čelu koalicije, nakon formiranja nove vlade uslijedit će revizija njemačke energetske politike u okviru nove zelene paradigme”, naglasio je njemački političar.

Pri tom je priznao kako je plinovod SP-2 izgrađen i da Njemačka već može kupiti plin iz Rusije.

Izrazio je nadu kako će „pokretanje plinovoda i dostava ruskog plina ne samo u Njemačku, već i u druge europske zemlje, stvoriti nove veze kako bi se osigurala stabilnost naših odnosa”.

Podsjećamo: njemački parlamentarni izbori za 20. saziv Bundestaga održat će se 26. rujna. Za sada, prema anketama, vode socijaldemokrati i njihov kandidat za kancelara Ofaf Scholz. On je, prema ispitivanjima javnog mišljenja,  pobjednik i trećeg televizijskog sučeljavanja kancelarskih kandidata, održanog u nedjelju naveče u organizaciji TV postaja Pro7 i Sat1. Ispitivanje je proveo institut Forsa, a prema rezultatima Scholz je, po pitanju simpatija, osvojio najviše glasova ispitanih, njih 42%. Slijedi ga kandidat demokršćana (CDU) Armin Laschet s 27 posto, dok je na trećem mjestu kandidatkinja Zelenih Annalena Baerbock s 25 posto.

 
Komentari

komentar

You may also like