Nove srpske muke po Kosovu: stvara se kosovska vojska!

Prošlog tjedna kosovski parlament je odobrio prijedlog o preustroju policijskih snaga u vojsku Kosova. Kako stvaranje vojske nije razmotreno rezolucijom UN-a niti dogovorom između Prištine i Beograda pod posredništvom Europske unije (što Priština smatra nepotrebnim jer je Kosovo ionako priznato kao nezavisna država od velike većine svjetskih zemalja), izazvala je brojne reakcije srbijanske javnosti i političkih krugova.

Danas se na tu temu oglasio i srbijanski veleposlanik u Moskvi Slavenko Terzić, kazavši, kako srbijanska vlada računa na brzu reakciju VS UN-a u svezi osnivanja kosovske vojske. Veleposlanik Terzić se pita, kome je i s kakvim ciljem „nužna destabilizacija regije i koji geopolitički smisao ima očigledni proces stvaranja Velike Albanije“? Pritom se požalio na „dvojne standarde – s jedne se strane vodi borba protiv radikalnog islamizma na Bliskom istoku, a s druge strane se taj isti radikalizam podupire na Kosovu“.

Predsjednik sabora srpske dijaspore Dragan Stanojević podsjetio je na riječi novog američkog ministra obrane Jamesa Mattisa, prema kojima je nužna izgradnja vojske Kosova. Stanojević je pritom dodao, kako se albanska strana aktivno služi unutarnjo-političkom borbom u Srbiji, u vrijeme tamošnje predsjedničke predizborne kampanje.

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like