Odgovor Pariza: Francuska nikada neće odustati od svojih vrijednosti!

Foto: united states department of state

Gabriel Attal, glasnogovornik francuske vlade, izjavio je danas na medijskoj konferenciji nakon zasjedanja vlade, kako Francuska nikada neće odustati od svojih načela i vrijednosti, uključno i slobode govora i slobode objavljivanja, neovisno o svim zastrašivanjima.

Kazao je kako se Francuska u posljednje vrijeme suočava s „naraslom terorističkom ugrozom, koja se potiče pozivima na mržnju“. „Naša zemlja postala je cilj za destabilizaciju, zastrašivanje. Ali to samo učvršćuje našu želju za neumornom borbom protiv islamizma i svih njegovih pojavnosti“, kazao je Gabriel Attal.

Podsjećamo: posljednjih su se dana, nakon oštre državne reakcije na brutalno ubojstvo francuskog profesora od strane islamskog radikala čečenskoga porijekla naglo zaoštrili francusko-turski, a onda i ukupni francuski odnosi s islamskim državama u svijetu. Počeli su bojkoti francuskih proizvoda, a pokrenuti su i masovni prosvjedi u gradovima muslimanskih zemalja na kojima se pale francuski stjegovi i slike predsjednika Emmanuela Macrona. Paralelno s tim dolazi do sve veće potpore europskih zemalja Francuskoj, kao i potpore Parizu od strane Kanade. Sve skupa ne izgleda niti malo dobro, poglavito ako suprostavljene strane ostanu duboko „ukopane u svojim rovovima“.

 

Komentari

komentar
You may also like