Opet: Mađarska se usprotivila novom paketu proturuskih sankcija

Mađarska se na sastanku stalnih predstavnika EU-a usprotivila novom paketu proturuskih sankcija, a također nije podržala prijedlog povećanja financiranja fonda EU-a za opskrbu Ukrajine oružjem, izvijestio je Financial Times.

“Oni (mađarski dužnosnici) stvaraju poteškoće gdje god mogu”, izjavio je za britanski medij visokopozicionirani europski političar.

Podsjećamo da je jučer Europska komisija predložila novi sankcijski paket protiv Rusije koji bi, između ostalog, obuhvatio 200-tinjak osoba i tvrtki, 4 ruska televizijska kanala, kao i dodatne mjere protiv ruskog energetskog sektora i td. Taj bi prijedlog idući tjedan, da bi stupio na snagu, moralo odobriti Vijeće EU.

Također podsjećamo da je mađarska vlada na čelu s Viktorom Orbanom u utorak blokirala sporazum o paketu pomoći Ukrajini u iznosu od 18 milijardi eura i time primorala Europsku komisiju i druge zemlje EU da traže alternativno rješenje kako bi Kijev dobio naznačena sredstva u siječnju (o tome možete saznati više na poveznici ovdje ili ispod teksta).

Mađarska blokirala pomoć EU-e Ukrajini u iznosu od 18 milijardi eura





 

 

Komentari

komentar





You may also like