Orban čestitao Bidenu, Janša: SAD je naš “strateški partner” tko god pobijedio

Mađarski premijer Viktor Orban čestitao je u nedjelju Joeu Bidenu pobjedu na američkim izborima. Orban je prethodno istaknuo da navija za Trumpovu pobjedu jer “dobro poznaje diplomaciju demokratskih američkih vlada utemeljenu na moralnom imperijalizmu”.

“Dopustite mi da Vam čestitam na uspješnoj predsjedničkoj kampanji. Želim Vam dobro zdravlje i daljnji uspjeh u izvršavanju izuzetno odgovornih dužnosti”, napisao je Orban, piše Reuters pozivajući se na mađarsku novinsku agenciju MTI.

Orban je u rujnu rekao za Reuters kako je Trumpova pobjeda njegov “Plan A” te da je uvjeren u njegovu pobjedu, navodi Reuters.

Biden je u kampanji spomenuo Mađarsku i Poljsku u kontekstu “uspona totalitarnih režima”, na što je oštro reagirao mađarski ministar vanjskih poslova.

Slovenski premijer Janez Janša, koji je također podržao Trumpa, te mu je čestitao na pobjedi u srijedu, sada je objavio na Twitteru kako je SAD strateški partner Slovenije, tko god bio na vlasti.

“SAD je naš strateški partner. Sve vlade Republike Slovenije, koje sam ja vodio, gradile su bliske, prijateljske odnose sa SAD-om. Neovisno o tome iz koje je stranke bio predsjednik SAD-a. Tako će ostati i u budućnosti. Histerija vas, koji ste do sada išli u Moskvu, umjesto u Washington, potpuno je nepotrebna”, napisao je na Twitteru.









Ipak, Janša još uvijek dijeli objave o nepravilnostima na američkim izborima, poput ovog videozapisa:

Komentari

komentar

You may also like