Pad ruskog zrakoplova u Turskoj! Tragedija snimljena i na videu

U padu ruskog protupožarnog zrakoplova Be-200 u Turskoj poginulo je osam osoba, uključujući pet Rusa koji su bili dio posade i tri turska državljanina, izvješćuju danas ruski mediji.

Prema ruskom Ministarstvu obrane, koji je vlasnik srušenog zrakoplova, osim pet ruskih vojnika, na brodu su bila i tri turska stručnjaka koji su navodili na požare. Svi su poginuli nakon što je zrakoplov u subotu udario u planinu tijekom gašenja požara.

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu već je izrazio sućut zbog tragedije, istaknuvši kako se “herojske žrtve neće zaboraviti”. Na društvenim mrežama objavio je poruku na ruskom jeziku.

Podsjećamo: ruske protupožarne zračne snage već tjednima sudjeluju u gašenju velikih turskih požara. Amfibijski zrakoplov Be-200, koji pripada ruskom pomorskom zrakoplovstvu, u subotu popodne srušio se tijekom gašenja požara na području grada Kahramanmaras, koji se nalazi u jugoistočnom dijelu Turske.

Sudeći prema video snimci očevidaca, piloti su se spustili kako bi izbacili vodu na požarište, nakon čega je iz još neutvrđenog razloga udario u brdo. Drugu snimku možete pogledati ovdje.

 





 

 

Komentari

komentar





You may also like