Pakistanski ministar: Talibani neće dozvoliti da se ISIL infiltrira u našu zemlju

Talibani neće dozvoliti militantima Islamske države (IS) da se probiju u Pakistan, izjavio je jučer pakistanski ministar vanjskih poslova Shah Mehmud Qureshi.

Govoreći na medijskoj konferenciji, Shah Mehmood Qureshi kazao je kako će se afganistanske sigurnosne snage pozabaviti IS-om i da je mir u Afganistanu nužan za sve u regiji, zbog čega se Pakistan savjetuje s drugim zemljama kako bi unaprijedio gospodarstvo ratom razorenog Afganistana.

Tijekom konferencije, Qureshija su upitali hoće li talibani u potpunosti preuzeti Afganistan i kakva je budućnost kinesko-pakistanskog gospodarskog koridora (CPEC) u tom slučaju. Šef pakistanske diplomacije uvjeravao je kako nitko ne bi mogao naštetiti spomenutom kinesko-pakistanskom projektu.

Međutim ovakve stavove ne dijeli afganistanski predsjednik Ashraf Ghani koji je jučer kritizirao pakistanska uvjerenja kazavši slijedeće:

 “Talibani se nisu promijenili. Nemaju volju za mir ili razvoj zemlje. Talibani su dozvolili (ulazak) međunarodne pobunjeničke skupine u zemlju.”
 

Komentari

komentar

You may also like