Palestina izvijestila o 230 ubijenih, na Izrael ispaljeno 4000 raketa do sada

Nakon osam sati primirja, jutros su se nastavili sukobi, ali u manjem intenzitetu. Unatoč činjenici da su obje strane izrazile želju za prekidom vatre i da je pritisak međunarodne zajednice sve jači, broj žrtava i dalje raste.

Izraelska vojska optužuje da je Hamas prekinuo zatišje ispaljujući rakete na naselja Nirim i Ein Hashlosha blizu granice s Gazom. Palestinska strana za nastavak sukoba optužuje Izrael koji je, navode, prvi počeo sa zračnim napadima unatoč pozivima na de-eskalaciju.

IDF je preko Twittera izvijestio o sveukupno više od 4000 raketa ispaljenih na Izrael. Danas su, nakon spomenutih naselja uz granicu s Gazom, sporadično i u manjem intenzitetu gađani gradovi Aškelon i Beršeba na izraelskom teritoriju.

Hamas je izvijestio o uspješnom napadu na vozilo IDF-a uz granicu s Gazom. Verzija priče IDF-a govori o njihovom vojniku koji je lakše ozlijeđen jer je stajao pored napuštenog autobusa na kojeg je Hamas ispalio protutenkovski projektil.

Palestinsko ministarstvo zdravlja iznijelo je informaciju o 230 poginulih Palestinaca u zadnjih 11 dana, od čega su 65 djeca. Još 1500 ih je ranjeno, piše Al-Jazeera. Informacije koje nudi IDF je da su ubijena 160 militanta, te da danas provode ciljanje napade na oružja i raketne sustave Hamasa. Osim toga, tvrde da su uništili više od 90 kilometara Hamasovih podzemnih tunela (tzv. “Metro”). Ubijeno je 12 Izraelaca od početka sukoba, od čega dvoje djece.

 





 

Komentari

komentar





You may also like