Paljba na talijanski avion prilikom evakuacije u Kabulu?

Na zrakoplov talijanskih zračnih snaga, koji se koristio u zadatku evakuacije, otvorena je paljba prilikom polijetanja s aerodroma u Kabulu, rekao je novinar Sky TG24  koji se nalazio u zrakoplovu. Nema ozlijeđenih.

Talijanski transportni C-130J Super Hercules gađan je rafalom iz strojnice prilikom polijetanja s aerodroma Hamid Karzai u glavnom gradu Afganistana. Novinar Sky TG24, koji se nalazio u zrakoplovu, rekao je metci ipak nisu pogodili zrakoplov, ali da je pilot morao koristiti manevre izbjegavanja. Talijanska vojska je potvrdila pucnjavu.

Malo kasnije, talijanska vojska je ustvrdila da je došlo do nesporazuma te da nije pucano na avion, već je pucano ispred aerodroma kako bi se odbili ljudi koji su sve nervozniji i agresivniji u zahtjevima da uđu na aerodrom, prenosi Reuters.

U zrakoplovu se nalazilo oko 98 afganistanskih civila. Do pucnjave je došlo samo nekoliko sati nakon što je britanski ministar rekao da postoji vrlo realna šansa da se u narednim satima dogodi napad na aerodrom u Kabulu. Talibani su kasnije tvrdili da su tu informaciju upravo oni podijelili sa zapadnim zemljama.

Komentari

komentar





You may also like