Paranoja ili propaganda? Američki general otkrio plan SAD-a za slučaj ruskog atomskog napada

U nizu idiotskih članaka koji se posljednjih godina povremeno pojavljuju, u ne znamo koju drugu svrhu osim paranoidnog i histeričnog plašenja ionako svojim problemima dovoljno opterećenih ljudi ili možda samo puke i neučinkovite propagande s ciljem zastrašivanja protivnika, za danas smo odabrali prekjučerašnji članak Krisa Osborna iz medija Warrior Maven (https://defensemaven.io/warriormaven/air/air-force-chief-details-us-response-to-russian-nuclear-attack-ngeUtxJ1A0eMLbS6-kJ30Q/ž, koji ponajbolje razotkriva  s koliko smo opasno bolesnih glava okruženi na najvišim razinama vlasti (prije svega onim vojnim ali i ne samo njima), a da smo toga, zapravo, vrlo malo svjesni. U njihovoj bolesnoj igri s isto takvo bolesnom maštom, koju posredstvom medija vole podijeliti s običnim pukom, valjda bismo svi mi trebali biti sretni ili se samo osjećati sigurnima kroz spoznaju tko nas to, zapravo, od zla na ovome svijetu brani.

U spomenutom, podužem i naizgled ozbiljnom i analitički uređenom članku, navodi se da je zapovjednik američkih zračnih snaga general David Goldfein objavio pojedinosti američkog plana u slučaju atomskog rata, konkretno – ruskog nuklearnog napada na SAD.

Goldfein je kazao kako se on u tom slučaju najprije mora povezati s Todom Woltersom, šefom Europskog zapovjedništva američkih snaga, nakon čega će „u istom trenutku“ snage SAD-a i NATO saveza početi masivni protunapad, koji uključuje „primjenu lovaca, bombardera, zrakoplova-tankera, obavještajnih sredstava, kibernetičkih, svemirskih i specijalnih operacija“.

Prema riječima američkog generala Goldfeina, on se nakon toga mora povezati sa šefom Sjevernog zapovjedništva američkih zračnih snaga (NORTHCOM NORAD) Terrenceom O’Shaughnessyjem, kako bi se poduzeo protuodgovor na američkom teritoriju. Proturakete kopnenog baziranja bit će spremne odbiti raketni napad i odabrati između lažnih ciljeva pravu bojnu glavu. Nakon toga, u završnoj fazi, bit će pokrenute atomske podmornice, koje će „početi razornu paljbu ispod vode“.

Treći kontakt, kojeg general Goldfein tada mora učiniti, je onaj sa zapovjednikom američkog Strateškog zapovjedništva generalom Johnom Hytenom. Upravo će on morati odlučiti kakav će nuklearni napad biti potreban za „sprjačavanje“ protivnika.  A svi se ti napadi moraju odvijati istovremeno i koordinirano, završava svoju, puno dužu raščlambu ovoga plana od ove koju smo mi sažeto prenijeli (navodeći samo njegove glavne dijelove), američki zapovjednik zračnih snaga. Koga ovaj plan zanima u cijelosti, može to saznati na ovom linku.
Pomalo nestvarno za 21. stoljeće, vjerojatno će se složiti većina vas.

 

 

 

 

Komentari

komentar
0 komentara

You may also like