Patrušev optužio SAD za stvaranje biološkog oružja u blizini granica Rusije i Kine

U Rusiji postoje “opravdani razlozi za vjerovanje” da se biološki laboratoriji širom svijeta nalaze pod nadzorom Sjedinjenih Država, rekao je tajnik Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev u intervjuu za ruski medij Kommersant.

Naglasio je da se u osnovi ti laboratoriji pojavljuju na granicama Rusije i Kine.

“Uvjereni su da su to istraživački centri u kojima Amerikanci pomažu lokalnim znanstvenicima da razviju nove načine borbe protiv opasnih bolesti. Istina, vlade onih zemalja u kojima se ti objekti nalaze nemaju stvarnu predodžbu što se događa unutar njihovih zidova”, kazao je Patrušev.

Tajnik ruskog Vijeća sigurnosti primijetio je da se u onim područjima u kojima su se pojavili takvi laboratoriji bilježe izbijanja bolesti koje nisu tipična za ove regije.

Ranije je rusko Ministarstvo vanjskih poslova objavilo da Moskva ima ozbiljna pitanja u svezi vojno-biološke aktivnosti Pentagona. Također su primijetili da su američke aktivnosti u Lugarovom biološkom laboratoriju u Gruziji u suprotnosti s obvezama Washingtona i Tbilisija prema Konvenciji o zabrani biološkog i toksičkog oružja.

 





Komentari

komentar

You may also like