Patrushev upozorio na aktiviranje islamskih fundamentalista i sotonističkih sekta u Rusiji

Radikalni islamski fundamentalisti jačaju širenje svoje ideologije u zemlji, izjavio je, jučer, na zasjedanju ruskog Vijeća sigurnosti tajnik te organizacije Nikolay Patrushev. Sjednicom je predsjedao predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

„S ciljem uvlačenja mladeži u protupravnu djelatnost predstavnici radikalnih islamskih fundamentalista pokrenuli su aktivnosti oko širenja islama osobama koje tradicionalno s islamom ili narodnostima muslimanske kulture nemaju veze“, izjavio je Patrushev. Naglasio je, kako sukladno rezultatima analiza, ostaje ugroza nacionalnoj sigurnosti vezano s uvlačenjem mladeži u aktivnosti destruktivnih pokreta i političkih stranaka. Više od svega, širenju radikalne ideologije među mladima omogućuju problemi u sustavu obrazovanja, nezaposlenost, izostanak socijalne zaštite i teškoća pristupu obrazovanju, kazao je Patrushev.

Upozorio je i na sve jače širenje ideologija subkultura, koje odbacuju uobičajena pravila morala, ponašanja i vrijednosti, i koje pogoduju stvaranju ekstremizma i terorizma. „Nastavlja se tendencija privlačenja mladeži u aktivnosti netradicionalnih vjerskih organizacija i totalitarnih sekta, koje promiču ideje mnogoboštva, okultizma i sotonizma“, kazao je tajnik ruskog Vijeća sigurnosti.

Ukazao je i na rast broja djece koja sudjeluju u radikalnim pokretima, Njihov broj na društvenim mrežama nadvisio je 70 tisuća, i vodi prema kriminalnim organizacijama, koje pozivaju na nasilje.

Ovo je detekcija aktualnih pojavnosti i problema u ruskom društvu, a na odgovor države morat ćemo sačekati.

Komentari

komentar
You may also like