Pelosi: Trump doživo „živčani slom“

Predsjednica američkog Kongresa Nancy Pelosi sinoć je izjavila kako je sastanak vodstva Demokratske stranke s predsjednikom Donaldom Trumpom u Bijeloj kući bio neočekivano prekinut nakon što je predsjednik doživio „živčani slom“ zbog usvajanja zakonodavnog tijela Zastupničkog doma rezolucije koja osuđuje povlačenje američke vojske iz Sirije (info: Reuters).

Trump je počeo vrijeđati Nancy Pelosi, prema hijerarhiji treću osobu u državi, te se susret brzo pretvorio u svađu, o čemu su novinarima govorili šefovi klubova demokrata u Zastupničkom domu i Senatu.

„Mi smo svjedočili živčanom slomu kojeg je dobio predsjednik. Na žalost“, kazala je Nancy Pelosi nakon što su demokrati napustili Bijelu kuću.

Demokratski predstavnici izjavili su kako je pobuda Trumpovog gnjeva bila povezana s činjenicom da je dio republikanaca podržao demokrate u glasovanju o spomenutoj rezoluciji, koja osuđuje Turmpovu odluku o povlačenju američkih vojnika iz sjevero-istočne Sirije. Takva odluka predsjednika i vrhovnog zapovjednika vojske stavila je pod ugrozu sigurnost sirijskih Kurda – američkih saveznika u protuterorističkoj koaliciji, smatraju kongresmeni.

Naime, prema riječima Nency Pelosi, više od polovice republikanaca glasovalo je protiv takve odluke Donalda Trumpa.S druge strane republikanci su izjavili da je Nency Pelosi „pobjegla u gnjevu“  iz Bijele kuće i da je njen ton u razgovoru s Trumpom bio „neumjesan“.

 

 

Komentari

komentar

loading...

You may also like