Pentagon izvijestio o smanjivanju broja američkih vojnika u Iraku

Zapovjednik američkog Središnjeg zapovjedništva (CENTCOM) general Frank McKenzie, u srijedu, 9. rujna, izjavio je kako će se broj američkih vojnika, trenutačno stacioniranih u vojnim bazama u Iraku, smanjiti sa sadašnjih 5200 na 3000 vojnika. Dakle, bit će ih manje za 2200.

O tome je izvijestila američka televizija Fox News.

General McKenzie kazao je, kako će Amerikancima „takvo smanjenje broja omogućiti nastavak konzultacija s našim iračkim partnerima i pomoći im u istrebljenju posljednjih ostataka ISIL-a“. Naglasio je kako će se navedeno povlačenje američkih vojnika realizirati tijekom rujna.

Podsjećamo: irački parlament je 5. siječnja većinom glasova zatražio povlačenje svih američkih vojnika iz te zemlje, nakon što su prethodno Amerikanci u međunarodnoj zračnoj luci u Bagdadu likvidirali čuvenog iranskog generala Qassema Soleimanija.

Ova se vijest podudara s aktualnim izjavama predsjednika SAD-a Donalda Trumpa o povlačenju američkih vojnika s Bliskog istoka i završetku „američkih beskonačnih ratova“ (pogledaj poveznicu ispod teksta).Trump danas objavljuje veliko smanjenje broja vojnika SAD-a u Iraku i Afganistanu

 

Komentari

komentar

loading...

You may also like