Pentagon počinje s primopredajom vlasti Joe Bidenu

Američko Ministarstvo obrane (Pentagon) priopćilo je kako je polučilo obavijest o početku procedure predaje vlasti Joe Bidenu.

Prethodno je malo poznata američka savezna agencija – Uprava za opće poslove u saveznoj vladi (GSA) de facto priznala pobjedu Jpe Bidena na predsjedničkim izborima 3. studenog i izjavila o spremnosti za početak procedure predaje predsjedničkih ovlasti. Pentagon je potvrdio da su se s njim već povezali službenici GSA, kao i predstavnici Joe Bidena.

„Ministarstvo je dobilo obavijest, kako je, u skladu sa zakonom o predaji predsjedničke vlasti, čelnica Ureda općih poslova na raspolaganje stavila prijelaznom stožeru Bidena i Harris odgovarajuće resurse i usluge… Mi ćemo žurno početi realizirati naš plan o dodjeli potpore (Joe Bidenu, op. GN.)“, navedeno je u priopćenju Pentagona.

Nedavno smo na našem portalu pisali kako zbog odgađanja Uprave za opće poslove –  GSA da proglasi pobjednika izbora, Bidenov tim ne može doći do milijuna dolara saveznog novca te se ne može sastati s dužnosnicima obavještajnih agencija i ministarstava. Zakon ne propisuje kada se GSA mora oglasiti, ali Bidenov prijelazni tim tvrdi da je njihova pobjeda čista i da se odgoda ne može opravdati, iako Trump tvrdi da je pobijedio (vidi poveznicu ispod teksta).

Savezna agencija pod pritiskom da odobri prijenos vlasti na Bidena
 

Komentari

komentar

loading...

You may also like