Pentagon razmatra slanje još 30 raketnih sustava HIMARS u Ukrajinu

Američki ministar obrane Lloyd Austin i ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov razgovarali su o vojnoj pomoći Ukrajini u nedavnom telefonskom razgovoru, uključujući dodatne isporuke višecijevnih raketnih lansera HIMARS, priopćio je Pentagon jučer, prenosi Ukrinform.

Ministar obrane Lloyd J. Austin III danas je razgovarao s ukrajinskim ministrom obrane Oleksijem Reznikovim kako bi razgovarali o rezultatima nedavnog sastanka kontaktne skupine za obranu Ukrajine i aktualnoj sigurnosnoj pomoći Ukrajini. Tema je bila mogućnost slanja dodatnih topničkih raketnih sustava visoke mobilnosti (HIMARS)”, rekao je glasnogovornik Pentagona Todd Breasseale. Austin je uvjerio Reznikova da Sjedinjene Države rade što je brže moguće kako bi isporučile dodatnu vojnu opremu Ukrajini, navodi se u priopćenju. Šef ukrajinskog predsjedničkog ureda Andrej Jermak rekao je 24. srpnja da su američki kongresmeni obećali osigurati do 30 HIMARS sustava i odgovarajućeg streljiva.

Kako je objavljeno, ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov rekao je da je Ukrajini potrebno najmanje 50 sustava HIMARS i M270 za učinkovito odvraćanje neprijatelja, te najmanje 100 komada za vođenje učinkovite protuofenzive.

Komentari

komentar

You may also like