Pentagon šalje 5 tisuća vojnika na granicu s Meksikom

Sjedinjene Države planiraju poslati 5 tisuća vojnika na granicu s Meksikom, umjesto 800, koliko je ranije bilo planirano, izvjestio je Thw Wall Street Journal.

Naime, u smjeru SAD-a pokrenula se karavana s migrantima iz Salvadora. Osime toga, kroz Meksiko trenutačno prolazi i karavana s izbjeglicama iz Hondurasa.

Na granicu s Meksikom poslat će se oko jedne trećine svih pograničnih službenika SAD-a, a već je ranije razmješteno i oko 2 tisuće pripadnika Nacionalne garde.

Prema navodima tog medija, vojska će se, vjerojatno, nalaziti na graničnim prijelazima i propusnim točkama. Vojnike će poslati savezne države Texas, Arizona i Kalifornia. U pojedinim zonama razmještaj vojske već je počeo i očekuje se da će vojnici svoje zadaće izvršavati od sredine prosinca. Očekuje se, također, da će vojnici pomagati pograničnim službenicima u izgradnji šatorskih naselja, osiguranju medicinske pomoći i td.

Predstavnik Pentagona  je iznošenje bilo kakvih podataka o broju vojnika nazvao „preuranjenim“.

Podsjećamo: nedavno je američki predsjednik Donald Trump izjavio kako je američka vojska spremna dočekati prijestupnike i „bandite“, koji su se usmjerili prema SAD-u i infiltrirali u kolonama migranata.





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like