Pentagon: Sljedeći tjedni bit će kritični za Ukrajinu

Sljedeći tjedni bit će od vitalnog značaja za Ukrajinu, izjavio je 11. svibnja, šef Pentagona Lloyd Austin na saslušanju u Odboru za dodjelu sredstava Zastupničkog doma američkog Kongresa.

“Naš najvažniji cilj ostaje pružiti Ukrajini prilike koje su joj sada najpotrebnije, a sljedeći će tjedni biti ključni za Ukrajinu”, kazao je američki ministar obrane.

Prema Austinu, sljedećeg tjedna američka administracija ostat će bez sredstava za vojnu pomoć Ukrajini, koja su dodijeljena još u ožujku. S tim u svezi, pozdravio je odobrenje od strane kongresmena zakona o dodjeli dodatne pomoći Kijevu u iznosu od oko 40 milijardi dolara.

“Nadam se da će Senat brzo slijediti vaš primjer. Paket pomoći će također osigurati više sredstava za Inicijativu za pomoć u sigurnosti Ukrajine za vitalna ulaganja i operativne troškove za jačanje istočnog krila NATO-a”, kazao je Austin.

Podsjećamo kako je američki predsjednik Joe Biden prvotno zatražio dodatnih 33 milijarde dolara pomoći Kijevu, no kasnije je taj iznos u Kongresu povećan na gotovo 40 milijardi dolara.

Komentari

komentar





You may also like