Pentagon: U terorističkom napadu u Kabulu ubijeno nekoliko marinaca

Dužnosnik Pentagona tvrdi da je nekoliko marinaca poginulo, a niz drugih američkih vojnika ranjeno u današnjem terorističkom napadu oko zračne luku u Kabulu, prenosi AP.Dužnosnici su rekli da informacije i dalje pristižu te pokušavaju utvrditi točan broj žrtava. Pentagon nije htio reći koliko vojnika je stradao, ali je priznao da je „određeni broj američkih vojnika ubijen.”

Pentagon je početkom tjedna poslao iz Kuvajta dodatne trupe marinaca za osiguravanje kaotičnog aerodroma. Elitne postrojbe angažirane su za ovaj, najblaže rečeno, zahtjevan zadatak.

Dva bombaša samoubojice uz naoružane napadače napali su gomile Afganistanaca koji su se okupili oko aerodromu u Kabulu. Scene koje opisuju očevidci su mukotrpne, a prema nekim izvješćima stradala je i petogodišnja djevojčica. Osim Amerikanaca, stradali su i talibani koji su pokušavali uvesti red oko prenapučenog aerodroma, kazao je njihov glasnogovornik za Reuters. Najmanje 13 ljudi je poginulo, a 15 ranjeno, rekli su iz ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Prva eksplozija se dogodila blizu Abbey ulaza, a svjedoci tvrde da je bila prilično jaka. Druga i nešto slabija dogodila se u blizini, kod hotela Baron. Talibani okrivljuju Islamsku državu (IS), kao i Pentagon. Jutros je već zamjenik ministra obrane UK najavio vjerojatan napad i pripisao ga IS-u. Inače, direktor CIA-a William Burns je bio na tajnom razgovoru s talibanima u Kabulu u ponedjeljak, otkriva The Washington Post. Čini se da nekada ljuti neprijatelji pronalaze novog, zajedničkog neprijatelja.

Komentari

komentar
You may also like