Peskov: Američki medijski napisi o ruskoj listi Ukrajinaca koje žele zatočiti i ubiti nakon invazije su ‘apsolutna laž’

Kremlj je u ponedjeljak priopćio kako predsjednici Rusije i SAD-a Vladimir Putin i Joe Biden mogu bilo kad telefonski razgovarati ili se susresti, no da još nema konkretnih planova o njihovom sastanku.

Tenzije na istoku Ukrajine rastu, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, no dodao je da su diplomatski kontakti i dalje aktivni. Rekao je da će se Putin uskoro na posebnoj sjednici obratiti ruskom sigurnosnom vijeću.

Peskov je govorio nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron objavio da su Putin i Biden načelno pristali na susret na temu ukrajinske krize.

SAD i njeni zapadni saveznici danima upozoravaju da će Rusija napasti Ukrajinu, što Moskva odbacuje.

Peskov je rekao i kako su američki medijski napisi o ruskoj listi Ukrajinaca koje žele zatočiti i ubiti nakon invazije „apsolutna laž”.

Upozorenje američkog veleposlanstva Amerikancima u Rusiji da se pripreme na odlazak iz zemlje opisao je „veoma neuobičajenim”.





Veleposlanstvo je u nedjelju upozorilo na prijetnje napada na trgovačke centre, željezničke i podzemne postaje, uključujući u Moskvi, Sankt Peterburgu i gradovima blizu ukrajinsko-ruske granice.

Komentari

komentar





You may also like