Peskov: Bajdenovi pomoćnici trebali bi bolje pripremiti njegove nastupe

Izjave američkog predsjednika Joea Bidena kako Ruska Federacija navodno nema ništa osim nuklearnog oružja i sektora nafte i plina (vidi poveznicu ovdje) su besmislice, ali za to nije kriv Biden, već njegovi pomoćnici koji pripremaju njegove nastupe, izjavio je jučer glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

Jedan od razloga zašto je Biden to rekao bio je taj što se govor održao pred američkom obavještajnom zajednicom, gdje se traže takve bravurozne izjave – kazao je Peskov i dodao:

“Očito je kako predsjednik Sjedinjenih Država izražava poruke koje priprema njegov aparat. Ovdje postoji pogrešno znanje i razumijevanje moderne Rusije. Da, Rusija je najveća nuklearna sila, vrlo je odgovorna nuklearna sila, i da, to je zemlja s prilično velikim naftnim i plinskim sektorom. Istodobno, u osnovi je pogrešno tvrditi kako Ruska Federacija nema ništa drugo. Vjerojatno su pomoćnici trebali pripremiti za gospodina Bidena pozadinsku informaciju da je udio sektora nafte i plina u ruskom BDP -u 2020. bio 15,2%. I 2017. taj je udio iznosio 16,9%. … I prihodi od nafte i plina u proračunu, 2010. bili su 46%, a 2020. – 28%.“

Peskov je kazao kako Kremlj žali zbog toga i nada se da će Biden dobiti bolje pripremljene informacije.

“Ne samo nuklearno oružje, iako je ovo vrlo visokotehnološka sfera, koja ima svoj nastavak u civilnoj sferi, civilnoj proizvodnji. To uključuje naprednu nuklearnu energiju, razvoj inovativnih područja i snažnu poljoprivredu čiji je izvoz veći od novca koji zarađujemo od izvoza oružja. Ovdje je građevinski sektor koji do sada pokazuje vrlo sigurnu dinamiku razvoja. Voljeli bismo da se to predoči američkom predsjedniku”, izjavio je glasnogovornik ruskog predsjednika u reakciji na govor američkog čelnika pred obavještajnom zajednicom u Virginiji kojeg smo objavili jučer.

Biden ne isključuje rat s „velikom silom“ zbog hakerskih napada





 

Komentari

komentar





You may also like