Peskov: nećemo dozvoliti SAD-u da s Rusijom razgovara s pozicije sile

Moskva neće dozvoliti Washingtonu da s Rusijom razgovara s pozicije sile, izjavio je glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov u intervjuu za ruski medij Argumenti i fakti.

“Nitko neće dozvoliti da Amerika razgovara s Rusijom s pozicije slile. To je nemoguće”, naglasio je Peskov i dodao kako je Moskva spremna za dijalog i da odnose sa Sjedinjenim Državama treba pokušati nekako oživjeti.

“Glavna stvar je sada ne dopustiti da veza sklizne u provaliju. I onako im je nanijeta velika šteta, treba ih nekako reanimirati. Stoga moramo započeti razgovor”, izjavio je glasnogovornik Kremlja, podsjetivši da je Vladimir Putin pozvao američkog čelnika Joe Bidena na dijalog, ali da nije dobio potvrdu s druge strane.

Ovdje bismo dodali: a što je tu čudno? Nije li Biden Putina u svom nedavnom intervjuu otvoreno nazvao “ubojicom”? A ubojice se ne zove na razgovor, iako, naravno, svijet visoke politike i diplomacije funkcionira prema nekim drugim pravilima i drugim načelima.

Peskov je također odgovarao na pitanja o Putinovom cijepljenju. Prema njegovim riječima, kada se završi ciklus cijepljenja, šef države će aktivnije putovati kako po ruskim regijama, tako i na poslovna putovanja u inozemstvo. Uz to, ukinut će se dvotjedna karantena za one koji se žele sastati s predsjednikom, kazao je Peskov.

 





 

Komentari

komentar





You may also like