Peskov: Rusija će morati poduzimati protumjere zbog američko-ukrajinskih ambicija

Približavanje vojne infrastrukture NATO-a ruskom teritoriju ako savez poduzme korake u susret “euroatlantskim osjećajima Ukrajine” prisilit će Moskvu na poduzimanje protumjera kako bi osigurala potpunu sigurnost svojih granica, izjavio je u četvrtak, 2. rujna, glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku (info: Eadaily).

Kazao je kako je “Washington prilično pozitivno reagirao na takve euroatlantske osjećaje Ukrajine“, što je za Rusiju „potencijalno vrlo opasno“ „jer će NATO tako nastaviti dovoditi svoju vojnu infrastrukturu“ do ruskih granica. „Ovo je pitanje koje će podrazumijevati potrebu poduzimanja nekih protumjera kako bi se uravnotežila situacija i 100% osigurala sigurnost naših granica”, izjavio je Peskov za medij Izvestia.

Kazao je kako „antiruska retorika“ koju je čuo Zelenskiy tijekom svog posjeta Sjedinjenim Državama sugerira da je “glavni zadatak ukrajinsko-američkog prijateljstva biti prijatelji protiv Rusije“.

Peskov je izjavio kako istraživanja javnog mišljenja pokazuju da oko polovice stanovnika Ukrajine ne podupire težnje vodstva zemlje za pridruživanje Sjevernoatlantskom savezu.

 

Komentari

komentar





You may also like