Pfizer zbog problema smanjio broj isporuka cjepiva sa 100 na 50 milijuna doza

Zbog logističkih problema, američka farmaceutska tvrtka Pfizer smanjila je broj doza cjepiva protiv koronavirusa koje očekuje da će isporučiti do kraja ove godine, sa 100 na 50 milijuna, izvijestio je u četvrtak The Wall Street Journal pozivajući se na glasnogovornika te farmaceutske tvrtke.

„Povećavanje opskrbe sirovinama trajalo je duže nego što se očekivalo. Također je važno naglasiti da su rezultati kliničkih ispitivanja došli kasnije nego što je prvotno predviđeno ”, rekla je glasnogovornica tvrtke Amy Rose .

Prema izvoru spomenutog medija, Pfizer se suočio s činjenicom da neke sirovine koje su se koristile u ranim fazama proizvodnje cjepiva nisu udovoljavale traženim standardima. Istodobno, tvrtka nije počela s prilagodbama proizvodnih planova za 2021., držeći ih na razini od 1,3 milijarde doza cjepiva.

Podsjećamo: u srijedu je neovisna britanska agencija za lijekove i zdravstvene proizvode prva na svijetu odobrila cjepivo protiv koronavirusa Pfizera i njegovog njemačkog partnera BioNTech. Vlada u Londonu izvijestila je kako je  potpisala preliminarne ugovore za opskrbu 40 milijuna doza ovog lijeka u razdoblju 2020.-2021., koji je, kako je postalo poznato 9. studenoga, uspješno prošao treću fazu testiranja. Učinkovit je oko 90%.

 

 





Komentari

komentar

You may also like