Pilot poginuo u padu MiG-29 na jugu Rusije

Borbeni avion MiG-29 srušio se na jugu Rusije tijekom rutinskog leta, a pilot je poginuo, priopćilo je u srijedu rusko ministarstvo obrane, prenosi RIA.

Mlažnjak nije bio opremljen streljivom i srušio se u izoliranom području u blizini vojnog poligona u regiji Astrahan, skoro 1200 kilometara južno od Moskve, priopćili su iz ministarstva. Nije još objavljeno što je uzrokovalo pad. Zapovjedništvo ruskog ratnog zrakoplovstva poslalo je povjerenstvo na mjesto pada kako bi istražili incident.

Mikojan MiG-29 je dvomotorni borbeni avion koji je bio temelj sovjetskih i ruskih zračnih snaga od sredine 1980-ih. MiG-29 je postao popularan avion kojeg su SSSR i Rusija prodale u više od 30 zemalja. Kada je proizveden, nudio je revolucionaran omjer snage potiska i težine. Svojedobno je bio konkurencija američkom Hornetu i F-16.

U lipnju 2015., u istom vojnom poligonu, još jedan MiG-29 doživio je nesreću, ali srećom, oba su se pilota uspjela “katapultirati” na vrijeme i prije samog pada, prenosi Sputnik.

Komentari

komentar





You may also like