Plan Izraela za udvostručenjem broja stanovnika Golanske visoravni

Izraelski premijer Naftali Bennett sazvat će u nedjelju sjednicu vlade na okupiranoj sirijskoj Golanskoj visoravni kako bi odobrio plan za udvostručenje stanovništva regije. S planiranom izgradnjom novih zajednica, tisućama stambenih jedinica i otvaranjem oko 2000 radnih mjesta, vlada se nada da će ulaganje od milijardu šekela (2.1 milijardu kuna) pretvoriti Golan u izraelsko glavno područje za obnovljivu energiju, prenosi Israel Hayom.

Nakon odobrenja vladinog prijedloga, kroz projekt će se dodijeliti 576 milijuna šekela za planiranje i stanovanje, uključujući odobrenje izgradnje 3300 stambenih jedinica unutar pet godina u Katzrinu. Oko 4000 domova trebalo bi biti odobreno za regionalno vijeće Golana. Ukupno se očekuje povećanja od 23 000 stanovnika u regiji Golan.

Osim toga, vlada namjerava osnovati dvije nove zajednice na Golanu, Assif i Matar, od kojih će svaka uključivati ​​oko 2000 stambenih jedinica. Nadalje se očekuje da će vlada odobriti nadogradnju hitnih medicinskih usluga i proširenje aktivnosti prvog medicinskog pozivnog centra u Katrzinu, razvoj inovacija kibernetičke sigurnosti u Katzrinu, kao i ulaganja u formalno i neformalno obrazovanje u pokrajini. Osim toga, nastojat će se razviti turistička infrastruktura, uključujući asfaltiranje biciklističkih staza i dodjelu bespovratnih sredstava za poduzetnike u hotelijerstvu, kao i marketing novih hotelskih kompleksa. Ministar pravosuđa Gideon Saar rekao je: “Budućnost Golana bit će određena djelima, a ne riječima. Imamo priliku budućim generacijama odrediti budućnost Golana kao neodvojivog dijela države Izrael. “Određujemo realan cilj: udvostručenje stanovništva na Golanu”, tvrdi izraelski ministar.

Komentari

komentar

You may also like