Plaže Odese bit će zatvorene ovog ljeta za kupače zbog neobičnog razloga

Plaže u ukrajinskom obalnom gradu i turističkom središtu Odesi ostat će zatvorene ovog ljeta, zbog opasnost od mina, rekao je čelnik regionalne vojne uprave Odese Maksim Marčenko.

“Naš glavni zadatak je spasiti ljudske živote. Zato je zajedno s Gradskim vijećem Odese donesena odluka da se plaže zadrže zatvorenima. Molim ljude da imaju razumijevanja, rekao je Marčenko u video obraćanju, objavljenom na Telegram kanalu. Prema njegovim riječima, plutajuće mine već su uzrokovale nekoliko smrtnih slučajeva, a te tragedije dogodile su se “kao rezultat ignoriranja sigurnosnih zahtjeva i zahtjeva uprave”.

Gradonačelnik Odese Genadij Truhanov rekao je 27. lipnja da su vlasti uključene u projekt stvaranja “sigurnih zona” na gradskim plažama ograđivanjem određenih područja mrežama. Prema njegovim riječima, ni Nacionalna policija, ni policijske patrole, ni komunalni redari nisu uspjeli izaći na kraj sa sve većim brojem kupača.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova izjavila je da ukrajinske oružane snage postavljaju eksplozivne naprave gdje god je to moguće, među ostalim i na obradiva zemljišta i u more. Prema njezinim riječima, opasnost od mina bila je pravi razlog poremećaja u ukrajinskom izvozu žitarica.

Komentari

komentar





You may also like