Plenković: Sudjelovanje u EUMAM-u bilo bi simbolično u odnosu na ono što smo učinili

Hrvatski premijer Andrej Plenković kazao je u ponedjeljak da bi sudjelovanje Hrvatske u misiji Europske unije za vojnu potporu Ukrajini (EUMAM), koju nije odobrio Hrvatski sabor, bilo simbolično u odnosu na ono što je Hrvatska već učinila za Ukrajinu, prenosi Hina.

“Participacija u EU misiji vojne pomoći Ukrajini bila bi praktički simbolična u odnosu na ono što smo već do sada dali i što smo učinili”, kazao je Plenković nakon sjednice šireg predsjedništva HDZ-a. “To radimo već mjesecima, cijelih ovih 11 mjeseci nažalost. To ćemo raditi i dalje”, dodao je. Hrvatski je premijer istaknuo i da Hrvatska “u okviru svojih mogućnosti daje doprinos na način koji je koristan Ukrajini”, a da pritom “ne umanjuje naše obrambene kapacitete”.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović više je puta kritizirao mogućnost obuke ukrajinskih vojnika na hrvatskom tlu. Pri tome je optužio vladu za diktatorski način ponašanja i ustvrdio da Sabor nije nadležan u donošenju odluke o obuci ukrajinskih vojnika. “Ambicija nekih ljudi da uzmu svu vlast u zemlji i pretvore je u stranačku diktaturu uvijek je postojala u Hrvatskoj, nekad izraženija, nekad manje izražena”, poručio je.

Obuka ukrajinskih vojnika, najveća vojna misija Europske unije

Komentari

komentar





You may also like