Pobunjenici koje podržava Turska “vrlo blizu” započinjanju borbe protiv Kurda u Siriji

Vojno vijeće povezano s turskim pobunjeničkim frakcijama u Siriji provodi vojne vježbe u pripremama za tursku vojnu operaciju u gradu Tal Rifaat, koji je pod kontrolom kurdskih militanata, izvijestio je turski Ahval.

Turska raspoređuje vojnike i opremu u blizini granice sa Sirijom i instalirala je sustave za ometanje dronova, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR). Turski vojni konvoj, koji se sastoji od tenkova, topništva, oklopnih vozila i transportera, ušao je u sjevernu Siriju kroz granična vrata Bab al-Salama 4. srpnja i uputio se prema turskim bazama u Alepu, priopćio je SOHR. Drugi konvoj prešao je u Ayn al-Baydi i otputovao u turske baze u istočnom Idlibu i zapadnom Alepu, rečeno je.

“Napravili smo sve planove za napad i izvršili potrebne pripreme. Bitka je vrlo blizu, a mi smo obavijestili tursku stranu da ostane u pripravnosti i pripremi se za pravi rat”, rekao je za Al-Monitor čelnik Slobodne sirijske vojske (FSA) koju podržava Turska. “Glavna borbena osovina sigurno će biti grad Tal Rifaat, koji su okupirale kurdske snage”. Tempo priprema za vojnu operaciju dramatično se povećao u posljednja četiri dana, rekao je Hisham Askif, član Ureda za odnose s javnošću Treće legije FSA sa sjedištem u sjevernom Alepu. “Sada smo u stanju maksimalne pripravnosti, a nedavno smo izveli vojne vježbe s bojevim streljivom u pripremi za bitku”, rekao je. “Obučili smo i mobilizirali postrojbe, a naše su snage zauzele položaje na prvim linijama čekajući naš signal. Režim je nedavno izveo vježbe u Tal Rifaatu, ali to smo već vidjeli; nije u stanju sukobiti se s turskom vojskom, pa će se njezine snage povući iz Tal Rifaata čim se bitka objavi, a to bi moglo biti svaki dan. Sve što mogu reći je da smo vrlo blizu, ali ne možemo reći medijima točno kada će bitka početi”, rekao je Askif.

Komentari

komentar

You may also like