Pogledajte zastrašujuće fotografije – deseci tisuća naoružanih migranata nastoje se iz BiH probiti u Hrvatsku

Izbjeglički kaos koji prijeti na hrvatsko-bosansko-hercegovačkoj granici zabrinuo je i Austriju, udaljenu oko 220 kilometra od neugodnih scena kojima posljednjih dana svjedočimo u zoni Velike Kladuše, na krajnjem sjevero-zapadu BiH, uz granicu s Republikom Hrvatskom.

Tako austrijski medij Kronen Zeitung, pozivajući se na austrijsko Ministarstvo unutarnjih poslova, navodi, kako više od 20 tisuća migranata s Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, naoružani hladnim oružjem, prije svega noževima, prijeti probojem na teritorij Europske unije kroz granicu između BiH i Hrvatske.

Prema navodima tog medija, iako su na granici razmještene specijalne postrojbe, stanje se počelo usložnjavati jer su sada gotovo svi migranti, koji namjeravaju izvršiti proboj, naoružani noževima.

„Više nema cjelovitih obitelji, također gotovo da i nema žena, 95% tih migranata, koji žele izvršiti proboj, mladi su ljudi, gotovo svi naoružani noževima. Jednog policajca su već pokušali ubosti“, citira Kronen Zeitung informaciju austrijskog Ministarstva unutarnjih poslova.

Pri tom među migrantima na spomenutoj granici nema Sirijaca, a masu pretežito čine izbjeglice iz Pakistana, Irana, Alžira i Maroka.Prema informacijama austrijskog MUP-a, glavni cilj tj. odredište migranata je Njemačka i skandinavske zemlje.

Podsjećamo: Vijeće za obranu i sigurnost BiH parlamenta je u travnju ove godine priopćilo kako očekuje ulazak oko 50 tisuća migranata, koji će se kroz BiH pokušati probiti u EU.

Službeno je zapadno-balkanska migrantska ruta bila zatvorena 2016.g., međutim, umjesto rute Grčka-Makedonija-Srbija-Hrvatska migranti su sada krenuli kroz Albaniju, Crnu Goru i BiH u Hrvatsku i dublje u prostor Europske unije.

Pogledajte zastrašujuće fotografije na https://www.krone.at/1801367

Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like