Pojačava se trgovinski rat! Kina zaustavila uvoz australskih drva

Kina je suspendirala uvoz drva iz dvije australske države zbog pronalaska nametnika u uvezenim drvima, objavila je kineska carinska služba.

Zabrana uvoza drva iz australskih saveznih država Novi Južni Wales i Zapadna Australija vrijedi od srijede, a ranije je Peking zaustavio uvoz iz Victorije, Queenslanda, Južne Australija i Tasmanije, navodi South China Morning Post.

“Nedavno su carinski uredi u Tianjinu, Nanjingu, Xiamenu, Guangzhouu, Shenzhenu i Huangpuu otkrili žive šumske nametnike u drvima uvezenima iz Novog Južnog Walesa i Zapadne Australije”, navodi se u obavijesti kineske carinske službe, prenosi South China Morning Post.

“Kako bi spriječili uvoz štetnih organizama i zaštitili poljoprivrednu i šumsku proizvodnju naše zemlje, te ekološku sigurnost, odlučili smo suspendirati uvoz drva iz australskih država Novi Južni Wales i Zapadna Australija”, dodaje se.

Ovo je samo nastavak australsko-kineskog trgovinskog rata koji traje već mjesecima. Kina, najveći australski trgovinski partner, uvela je ogromne carine na uvoz više australskih proizvoda (vino, jastog, vuna itd.) kojima je de facto onemogućen izvoz tih proizvoda u Kinu. Peking se odlučio na te mjere nakon što je australska vlada pozvala na međunarodnu istragu o podrijetlu covida-19 te je kritizirala represiju Ujgura.
Nastavak trgovinskog rata! Peking naložio elektranama da ne uvoze australski ugljen?

Komentari

komentar

loading...

You may also like