Poljski komentator: Zapad nemoćan pred naletom s istoka zbog ljevičarske ideologije

Oslabljeni Zapad, zarobljen destruktivnom lijevo-liberalnom ideologijom, postaje bespomoćan pred naletom snaga s istoka koji takve ideje odbijaju, smatra glavni urednik medija Gazeta Polska Tomasz Sakiewicz, što je objasnio u svojoj kolumni za poljski medij Niezalezna.pl.

Autor predviđa teške posljedice za čitavi Zapad uzrokovane povlačenjem SAD-a iz Afganistana. Pri tom apostrofira problem ljevičarskih ideja i svjetonazora, kao i liberalne demokracije koji su često neprijateljski raspoloženi prema konzervativnim idejama.

Ovo je pokušaj ograničenja slobode i nametanja jedinstvenog kulturnog modela uz demokratski sustav. Ljudi to ne žele. Islamske zemlje su to odbile. Istodobno, forsiranje ovog modela uvelike je oslabilo zemlje kruga kršćanske kulture.

U pravilu je puno veći problem što zemlje Zapada pokušavaju nametnuti vrijednosne obrasce jedna drugoj u okvirima same demokracije. To završava slabljenjem Zapada, a zemlje koje su antidemokratske ili potpuno odbacuju obrasce liberalne demokracije jure na vrata Zapada. Vrijeme je da razmislimo o tome što zapadne demokracije rade prije nego što bude prekasno, upozorava Sakiewicz u svom tekstu.

Tvrdi kako će američko povlačenje iz Afganistana imati teške posljedice po čitavi Zapad.

Pad velikih carstava često je bio povezan s lutanjima naroda, odnosno s onim što danas nazivamo seobom.





Komentari

komentar

You may also like