Poljski predsjednik usporedio Putina s Hitlerom i kritizirao Scholza i Macrona zbog komunikacije s njim

Poljski predsjednik Andrzej Duda kritizirao je čelnike Francuske i Njemačke zbog toga što nastavljaju dijalog s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom unatoč ruskom napadu na Ukrajinu.

“Zaprepašten sam svim tim razgovorima s Putinom, koji vode kancelar (Olaf) Scholz i predsjednik Emmanuel Macron. Tim se razgovorima ništa ne postiže”, rekao je Duda za njemački list Bild u intervjuu objavljenom jučer. Duda je rekao da razgovaranje s Putinom predstavlja “vrstu legitimizacije osobe odgovorne za zločine koje je ruska vojska počinila u Ukrajini”.

Sam Putin odgovoran je za slanje svoje vojske u Ukrajinu, rekao je Duda, dodavši da ga podržavaju njegovi vojni zapovjednici. Poljski čelnik rekao je da je situacija usporediva s Adolfom Hitlerom u Drugom svjetskom ratu. “A je li tko ovako razgovarao s Adolfom Hitlerom za vrijeme Drugoga svjetskog rata?”, pitao je. “Je li tko rekao da mora sačuvati obraz? Da se stvari moraju raditi na taj način da se ne ponizi Adolf Hitler?”, pitao je poljski predsjednik.

Komentari

komentar

You may also like