Poljski premijer – Rusija će napasti Ukrajinu nakon izgradnje „Sjevernog toka 2“

Poljski predsjednik vlade Mateusz Morawiecki izjavio je kako Rusija može početi napad na Ukrajinu nakon puštanja u rad plinovoda „Sjeverni tok 2“.

Kazao je kako „eskalacija agresije“ prema Kijevu može uslijediti onda, kada ukrajinski plinovodni sustav za Moskvu prestane igrati „tako važnu ulogu“.

„Ja znam stav njemačke vlade o tome da je to biznis-projekt. Međutim, istočno od Odre u to nitko ne vjeruje“, izjavio je poljski predsjednik vlade, a njegove riječi prenijela tamošnja agencija PAP. Rusiju „ništa neće zaustaviti poći na Kijev“. Naglasio je kako Rusija sredstva koja dobije od prodaje plina koristi za modernizaciju vojske.

„Možda ćete biti začuđeni koga ću ja sada citirati, ali Lenjin je jednom kazao, kako su kapitalisti toliko pohlepni da će nam „prodati vješala na koja ćemo ih mi objesiti“, kazao je Morawiecki.

Ove njegove riječi podudaraju se sa prije dva dana pristiglim priopćenjima, o tome, da su se SAD i Ukrajina dogovorile o zajedničkom djelovanju protiv plinovoda „Sjeverni tok 2“. 

Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like